Главная » 2008 » Декабрь » 9 » Відкритий лист до вболівальників!
16:04
Відкритий лист до вболівальників!

Вот нашел на официальном сайте Премьер-Лиги Украины:

Вболівальникам та фан-рухам команд Прем’єр-ліги

Шановні панове!

Як відповідальні за організацію та проведення змагань найвищого ешелону українського футболу – Прем’єр-ліги, ми не можемо залишатися осторонь проблем, що нині все гостріше та частіше постають перед нашими клубами.

Не може не викликати відвертого занепокоєння ситуація, що складається із поведінкою вболівальників на трибунах стадіонів. Систематичного характеру набули порушення, пов'язані із використанням піротехнічних засобів, демонстрацією баннерів образливого для команд-суперниць та їх фанів змісту, скандуванням непристойностей на адресу арбітрів та учасників матчу, провокування конфліктів з представниками правоохоронних органів тощо. На жаль, саме тому переважну більшість питань, що розглядаються Дисциплінарним комітетом ПЛ, складають неадекватні дії вболівальників.

Хотілося б зауважити, що, виявляючи свою підтримку рідній команді саме у такий спосіб, горе-фанати роблять ведмежу послугу клубу, який вимушений нести відповідальність за їх вчинки.

Очевидно, що далеко не всі вболівальники чітко розуміють можливі наслідки таких проявів для клубу. Це гра з вогнем, адже у відповідності до Дисциплінарних правил ФФУ такі факти можуть тягнути за собою не тільки вже звичні штрафні санкції у вигляді обов’язкових грошових внесків, а й такі, як позбавлення турнірних очок, проведення матчів без глядачів і навіть переведення до ліги, нижчої за рангом. Ми розуміємо, що більшість клубів докладають значних зусиль для проведення роз’яснювальної та виховної роботи зі своїми фанами, але з існуючої ситуації вбачається, що така робота здебільшого є недостатньою або недієвою. Запевняємо, що як Дисциплінарний комітет Прем’єр-ліги, так і органи футбольного правосуддя ФФУ рішуче налаштовані на застосування максимально жорстких заходів по відношенню до клубів, чиї вболівальники не бажають підкорятися встановленим правилам поведінки, і з кожним наступним випадком такі санкції будуть все серйознішими.

Зрозумійте, ми не можемо дозволити і не дозволимо перетворити стадіони на гладіаторські арени, тому що футбол – це, перш за все, свято спорту для людей! Але на сьогодні, як не прикро це усвідомлювати, ми маємо ситуацію, за якої відвідувати футбольні матчі з жінками та дітьми є небезпечним, адже поведінка агресивно налаштованих фанатів є абсолютно непередбачуваною. Наше спільне прагнення зробити традицією сімейні походи на футбол, як це заведено у розвинених країнах, раз-по-раз наштовхується на супротив осіб, які з невідомих причин вважають відвертий вандалізм та паплюження норм суспільної моралі нормою поведінки.

Всі ці факти особливо болісно виглядають на тлі підготовки до Євро-2012. Замість консолідації спільних зусиль для проведення на найвищому рівні цієї, без перебільшення, історичної для України події, ми демонструємо абсолютну неготовність до вирішення проблеми цивілізованого вболівання.

Просимо не сприймати це як погрозу, але мати на увазі: у випадку, якщо такі прояви матимуть місце і надалі, Дисциплінарний комітет Прем’єр-ліги та органи футбольного правосуддя ФФУ будуть позбавляти клуби права проводити матчі у присутності вболівальників або забороняти приймати суперників на своєму стадіоні. Крім того, глядачі, які здійснюватимуть порушення, будуть в індивідуальному порядку позбавлятися права відвідувати будь-який стадіон на період у декілька років. Застосування таких санкцій передбачено ст. ст. 14, 21 та 32 Дисциплінарних правил ФФУ.

Закликаємо вболівальників команд: давайте поважати один одного, не допускати протиправних дій, що порушують громадський порядок та не виявляти байдужість до проявів агресії з боку інших фанів! Давайте разом зробимо наш футбол більш толерантним та наблизимо його до найкращих світових зразків!

З повагою, в.о. президента ПЛ В.Б.Данілов

Просмотров: 886 |
Меню сайта
Команда
Сезон
Поиск
Календарь
«  Декабрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Счетчик